WEINGUT GEORG NAEGELE AM SCHLOSSBERG

De witte wijnen van onze producent Georg Naegele uit de Pfalz, Duitsland zijn bij uitstek wijnen voor het voorjaar en de zomer. Dat bleek ook weer tijdens onze voorjaarsoverzichtsproeverijen waar ze – terwijl buiten de eerste lente zonnestralen schitterden – enthousiast werden geproefd en gekocht. Op onze proeftafel stonden zeven witte wijnen en een sekt van dit wijndomein open.

In het vakblad “Perswijn” scoorde de IM GARTEN Weissburgunder 2013 onlangs een beoordeling met vier sterren! Alle reden dus om even extra stil te staan bij dit wijnhuis en kennis te maken met hun wijnen.

Het 14 hectare grote domein in Hambach an der Weinstrasse dat nu geleid wordt door Eva en Ralf Bonnet (foto) is een eeuwenoud familiebedrijf liggend aan de voet van het oude kasteel van Hambach. De beste rieslings komen van de wijngaard “Hambacher Schlossberg”. De weissburgunder en de grauburgunder komen van het perceel Hambacher Römerbrunnen.

WIJN/SPIJS

De droge wijnen gemaakt van de riesling en van de grauburgunder zijn uitstekend om als aperitief te drinken of bij lichte gerechten zoals een visje van de BBQ. De weissburgunder is uiteraard beroemd om zijn relatie met asperges maar ook deze wijn is een prettige aperitiefwijn.

De topwijnen van het huis – de AM HEIDEGRABEN grauburgunder, de IM GARTEN weissburgunder en de AM KIRCHENBERG riesling – zijn alle drie volle, gastronomische wijnen om van te genieten bij je culinaire verrichtingen op basis van asperges, forel, gevogelte, of bijvoorbeeld kalfsvlees.

En vergeet het glas sekt niet, gewoon om het voorjaar en het leven te vieren!

PS: Tot en met 31 mei 2016:

AM HEIDEGRABEN    van EUR 14,95 voor EUR 13,95

IM GARTEN               van EUR 15,50 voor EUR 14,25

Riesling SEKT           van EUR 14,95 voor EUR 13,75