Herfstpasta

Naar aanleiding van onze ‘homecooking’ Instagram story kregen we de vraag of we het recept voor de pasta op de foto wilden delen. Natuurlijk willen we dat!

Bij deze:

Ingrediënten:

Wat olijfolie om in te bakken

500 gram kastanjechampignons

200 ml crème fraîche

150 gram pittige geraspte kaas

Tagliatelle of papardelle (wij gebruikten papardelle) vers of gedroogd. Het is een machtig gerecht daarom gebruiken wij voor 4 personen 250 gram pasta, maar kun je wel wat op 😊 neem dan meer)

200 gram rauwe ham (Coburger, Parma net wat je in huis hebt of lekker vindt) in reepjes

Verse peterselie, fijngeknipt of gesneden

  • Verhit in een wok of grote koekenpan wat olie en bak de kastanjechampignons gaar.
  • Maak in een steelpan de crème fraîche langzaam warm en voeg de geraspte kaas toe. Roeren tot de kaas is gesmolten in de crème fraîche.
  • Pasta ondertussen in een ruime pan gaar koken volgens de instructies op de verpakking en daarna afgieten.
  • Rauwe ham en peterselie door kastanjechampignons mengen en kort warm laten worden.
  • Pasta door kastanjechampignon, rauwe ham, peterselie mengsel scheppen.
  • Serveren met de kaassaus en een mooi glas Italiaanse wijn (Dievole, Le Colonne..).

Buon appetito!