Over Het WIJNMAGAZIJN

Over ons

HET WIJNMAGAZIJN dat zijn wij: Chris van de Meene en Anke van Haaften. Chris is een van de weinige Magister Vini® in Nederland, Anke is RegisterVinoloog®.

Tijdens reizen door Europa stuitten wij op hele mooie wijnen die wij lange tijd enkel met familie en vrienden deelden. De vraag breidde zich uit naar collega’s, vrienden van collega’s…. Het werd tijd om de vondsten met Nederland te gaan delen ook al werken wij allebei nog fulltime als respectievelijk projectmanager/fysisch geograaf en interim jurist/ freelance purser.

We kiezen alle wijnen direct bij de wijnboer uit en importeren deze zelf. De wijnboeren kennen ons al jaren en wij hen.

De producenten van de wijnen van HET WIJNMAGAZIJN staan dicht bij hun product en zijn er trots op. Als wij hen spreken straalt de passie er van af. Wij proeven dat ook terug in hun wijnen en daarvan willen wij u deelgenoot maken. Elke wijn heeft een verhaal.. Wij nemen er graag de tijd voor u dat verhaal te vertellen.


HET WIJNMAGAZIJN gaat voor een uitstekende prijs/kwaliteitsverhouding waarbij wij het een uitdaging vinden om unieke, persoonlijke wijnen tegen een uitdagende prijs te kunnen aanbieden.

Bij ons dan ook geen ”sale’ maar het hele jaar door een eerlijke prijs voor de producent én voor u.

Verder richten wij de bedrijfsvoering lean en no-nonsense in: het gaat om de wijnen, niet om de bling, marges moeten scherp kunnen zijn.

Daarom is ons assortiment beperkt van omvang en het kan zijn dat een bepaalde wijn tijdelijk niet voorradig is. Als ons bescheiden magazijn vol is, is het vol.. Is er weer plek, dan bestellen we snel mooie wijnen voor u en sturen wij hiervan bericht uit.

Er staan nog een aantal producenten en wijngebieden op ons verlanglijstje!